Moderni varastonhallinta mahdollistaa nopeat toimitukset

Vuorenmaan moderni varastonhallinta mahdollistaa nopeat ja varmat toimitukset asiakkaalle. Suurin osa Vuorenmaan tavaravirrasta kulkee keskusvaraston kautta, josta tuotteet jatkavat matkaansa suoraan asiakkaille tai Vuorenmaan seitsemälle omalle toimipisteelle.

”Kun myyjä tekee jossain toimipisteessämme tilauksen ja valitsee keskusvaraston, niin yhdellä klikkauksella tiedot ilmestyvät saman tien keskusvaraston työjonoon. Jokaisella kuudella varastotyöntekijällä on omat työpisteet ja laitteet lähetysten hallintaan, mikä mahdollistaa useiden toimitusten samanaikaisen käsittelyn”, kuvailee Vuorenmaan hankintajohtaja Pekka Hangasluoma. 

Yrityksen nykyaikainen keskusvarasto ja logistiikan keskus toimii Lapualla. Moderni varastonhallinta takaa sen, että tuotteet lähtevät hyllyiltä eteenpäin lähtökohtaisesti samana päivänä, kun tilaus on tehty.

 

Sähköinen työjono mahdollistaa sujuvan toimitusketjun

Kun tilaus on tullut keskusvaraston työjonoon, varastotyöntekijät alkavat kerätä tuotteita varastolta. Laaja yhteistyö eri kuljetusliikkeiden kanssa mahdollistaa nopeat toimitusajat ja lähetysten noudon myös myöhään iltapäivästä.

”Varastotyöntekijä lähettää tilauksen tietokoneen työjonosta keräilykapulaan, joka voi olla esimerkiksi tabletti tai puhelin, ja lähtee päätteen kanssa keräämään tuotteita. Hän palaa sitten omalle pisteelleen ja pakkaa ja punnitsee tuotteet. Lähetysasiakirjat tulostuvat automaattisesti. Samalla rahtiliikkeelle lähtee sähköinen sanoma lähetyksestä”, Hangasluoma kuvailee prosessia.

Varasto-Lapua-keraily2

 

Noin 70 lähetystä päivittäin

Hangasluoman mukaan nykyaikaisella varastonhallinnalla on iso merkitys suuressa tavaravirrassa. Keskusvarastolta lähtee päivittäin noin 70 lähetystä. Aikaisemmin keräilylistat tulostettiin, kun nykyään kaikki toimii sähköisestä työjonosta. Se vahvistaa myös asiakaslupausta: tavaroiden toimittamista nopeassa aikataulussa.

”Moderni järjestelmä on nopeuttanut lähetysten käsittelyä merkittävästi. Kaikki asiakirjat, lähetteet ja rahtikirjat liikkuvat sähköisessä muodossa, kun aiemmin ne on kirjoitettu käsin”, hän huomauttaa.

Pitkän, 78 vuoden, historian aikana Vuorenmaa on paitsi laajentunut, myös logistiikka ja varastonhallinta ovat kehittyneet merkittävästi. Nykyinen järjestelmä on otettu käyttöön Vuorenmaalla vuonna 2015, ja varastonhallinnan ja logistiikan toimintatapoja on vuosien aikana kehitetty jatkuvasti. Tulevaisuudessa varastonhallintaa voidaan kehittää myös automaation ja tekoälyn avulla.

”Varastonhallinta kehittyy jatkuvasti. Tulevaisuudessa varastoja varmasti automatisoidaan enemmän. Olemme puhuneet myös tekoälystä ja miettineet sitä mahdollisuutena erilaisiin toimintoihin. Varmasti jossain vaiheessa se tulee käyttöön meilläkin”, Hangasluoma sanoo.

 

Ota yhteyttä

Pekka Hangasluoma
Hankintajohtaja
Varastoartikkeli-edit-web
Lue myös

Vuorenmaan suuri paikallinen varasto palvelee nopeasti

Lisää aiheesta

Ajankohtaista

Uutinen
13.6.2024
Vuorenmaalle on myönnetty Hiilijalanjälki laskettu -merkki
Uutinen
30.5.2024
Pohjoinen Teollisuus -tapahtuma tarjosi onnistuneet messupäivät
Lehdistötiedote
20.5.2024
Schaefflerin elinkaariratkaisut esillä Vuorenmaan osastolla

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat muutaman kerran vuodessa uusimmat kuulumiset tuoteryhmistä ja muista ajankohtaisista aiheista suoraan sähköpostiisi.