Tiivisteet

Meillä on laaja valikoima standarditiivisteitä moneen eri käyttökohteeseen. Lisäksi valmistamme mittatilaustiivisteet asiakkaan mittojen mukaan omalla tiivistesorvilla, jossa valmistuvat kumi- ja muovitiivisteet pikaiseenkin tarpeeseen.
Akselitiivisteet_DSC02697
Akselitiivisteet
Akselitiivisteet eli säteisakselitiivisteet tunnetaan myös stefa-nimellä. Pyörivien akselien tiivisteitä käytetään tiivistämään pyöriviä koneenosia joko käyttöainetta (usein öljyä) tai sisä- ja/tai ulkopuolista epäpuhtautta vastaan. Useimmiten akselitiivisteitä käytetään mm. sähkömoottoreissa, pumpuissa ja raskaan teollisuuden koneissa. Oikeantyyppisen tiivisteen valinta riippuu käyttöparametreista, kuten käyttöaineesta, käyttölämpötilasta, kehänopeudesta, paineesta ja ympäristöolosuhteista ilmapuolella.
Hydrauliikka_DSC02657
Hydrauliikkatiivisteet
Hydrauliikkatiivisteitä käytetään yhdistelminä hydraulisylintereissä. Sylinterivarren tiiviste estää nesteen vuotamista sylinteristä, kun taas sylinterimännän tiiviste estää nestettä virtaamasta männän ohi. Tämä mahdollistaa paineen muodostumisen männän toiselle puolelle, jolloin saadaan aikaan isku- tai paluuliike. Ohjainrenkaat ohjaavat mäntää ja männän vartta, ja estävät metalli-metalli -kontaktin. Pyyhkijät estävät ulkopuolisten aineiden pääsyn sylinteriin.
DSC02710
O-renkaat
O-rengas tai O-rengastiiviste on mekaaninen tiiviste, jota käytetään yleensä kiinteänä, esimerkiksi putkien laippaliitoksissa, mutta sitä voidaan käyttää myös pyörivissä tai liukuvissa tiivistepinnoissa. O-rengas sijoitetaan mitoitukseltaan o-renkaan kokoa vastaavaan suunniteltuun o-rengasuraan, jossa siihen kohdistuu tiivistymisen kannalta oikea puristusvoima.
V-renkaat_DSC02669
V-renkaat
V-rengas tai V-rengastiiviste on kumista valmistettu tiiviste pyöriville akseleille ja laakereille. V-rengas asennetaan suoraan akselille tiivistävän huulen liukuessa pitkin vastinpintaa, esim. akseliholkkia, laippaa tai laakerin ulkokehää. V-renkaalla on pieni kitkakerroin ja sitä käytetään pölyn, paineveden, öljyn ja rasvan tiivistämiseen.
DSC02737
Varmistinrenkaat
Varmistinrengas tunnetaan myös nimellä lukkorengas. Lukkorenkaita käytetään uralukitukseen ja esimerkiksi pitämään laakeri paikallaan akselissa tai laakeripesässä. Varmistinrenkaita on sekä ulkorenkaita että sisäpuolisia lukkorenkaita. Lukkorenkaan mitta määräytyy akselin ulkomitan mukaan.
DSC02917
Mittatilaustiivisteiden tuotanto
Tiivistevalikoimaan kuuluvat myös asiakkaan omien mittojen mukaan valmistetavat mittatilaustiivisteet, jotka valmistetaan CNC-koneistamalla eri kumi- ja muovilaaduista. Tehokas ja nopea valmistusprosessimme sekä hyvä varasto tarvittavia raaka-ainemateriaaleja takaa asiakkaalle nopean saatavuuden erikoismitallisiin osiin.

Mittatilaustiivisteiden tuotanto

Ota yhteyttä asiantuntijaamme

Marko Haapala
Tuoteryhmäpäällikkö, tiivisteet
Lotta Hourula
Tekninen myynti, tiivisteet
Jere Helaakoski
Tekninen myynti, tiivisteet