Mitä sinun tulisi tietää puimurin hihnaa ostaessasi?

Puimurin hihna on kuluva osa, joka täytyy uusia aika ajoin. Kun kone käy, saattaa hihna katketa kesken kaiken. Yleensä hihna katkeaa juuri keskellä kiireisintä puintikautta ja uusi sopiva hihna pitäisi saada tilalle pikaisesti ennen kuin sadepilvet uhkaavat suotuisia puintisäitä.

Puimurissa jopa 60 erilaista hihnaa

Rakenteeltaan leikkuupuimuri pitää sisällään monenlaisia kuljettimia ja keloja, joiden pyörittämisessä hyödynnetään erilaisia hihna- ja ketjukäyttöjä. Puimurimallista riippuen yhdessä puimurissa voi olla jopa 60 erilaista hihnaa. On eri pituisia ja levyisiä lattahihnoja, kiilahihnoja, variaattorin hihnoja ja ryhmäkiilahihnoja.  Jokainen hihnaa joskus vaihtanut tietää, että vain oikeanlainen hihna paikallaan toimii ja on ylipäätään mahdollinen asentaa. Miten löytää korvaava hihna puimuriin vaurioituneen tilalle?

Autamme oikeanlaisen hihnan valinnassa

Oikeanlaisen varaosahihnan löytämiseen on monta keinoa. Vuorenmaalla on takana vuosikymmenten yhteistyö hihnavalmistaja Optibeltin kanssa, mikä takaa myyjiemme ammattitaidon hihnojen valinnassa. Tunnemme eri puimurimallit ja niihin sopivat varaosahihnat. Asiakkaan tiedot käytössä olevasta puimurista ja hihnasta auttavat myyjää oikeanlaisen hihnan löytämisessä.

1. Mikä hihna kyseessä?

Tunnemme eri puimurivalmistajien mallit ja niihin sopivat varaosat. Tullessasi hihnakaupoille voit helpottaa myyjän työtä paikantamalla hihnan puimurista. Oheisessa kaaviokuvassa on New Holland 880 puimurin hihnakaavio. Jos tiedät puimurisi mallin ja kohdan, johon uusi hihna tarvitaan, pystymme tämän tiedon avulla sen sinulle löytämään. Myyjiemme käytössä on samanlaiset hihna- ja ketjukaaviot useimmista puimurimerkeistä.

Yli 5000 hihnan varastostamme löytyy sopivat hihnat New Holland, Sampo, Claas, John Deere, Massey Ferguson sekä Volvo merkkisiin leikkuupuimurimalleihin. Myös vanhempiin puimurimalleihin, kuten Pikku-Sampoon, löytyy sopivat hihnat varastostamme.

New-Holland-8080
New Holland 8080 puimurin hihna- ja ketjukaavio.

2. Hihnan varaosanumero?

Vanhasta hihnasta saattaa löytyä varaosanumero. Tätä numeroa vastaava hihna löytyy helposti valikoimastamme. Joskus hihna on kuitenkin niin kulunut, ettei numerosta saa enää selvää.

3. Vanhan hihnan mitat?

Ammattitaitoiset myyjämme löytävät vanhan hihnan mittojen perusteella sinulle uuden hihnan. Ota vanha kulunut tai jopa katkennut hihna mukaan – mittaamme sen ja etsimme varastosta uuden hihnan sen tilalle. Pystymme myös opastamaan sinua hihnan mittaamisessa puhelimitse, jos et pääse myymälään paikan päälle.

Tervetuloa palveltavaksi!

Ota yhteyttä

Arto Paavola
Tekninen myynti, maataloushihnat ja -ketjut
040 180 1551
Pasi Laitila
Tekninen myynti, maataloushihnat ja -ketjut
040 534 3807
Lisää aiheesta

Ajankohtaista

Uutinen
1.9.2023
Olemme mukana Alihankinta 2023 -messuilla
Uutinen
28.8.2023
Haemme kenttämyyjää Turun seudulle
Uutinen
31.7.2023
Haemme ICT-asiantuntijaa

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat muutaman kerran vuodessa uusimmat kuulumiset tuoteryhmistä ja muista ajankohtaisista aiheista suoraan sähköpostiisi.