Erikoisketjuilla kriittinen rooli elintarviketeollisuudessa

Vuorenmaan tuotevalikoimaan kuuluu laajasti erikoisketjuja, joilla on toteutettu kilpailukykyisiä ratkaisuja elintarviketeollisuuden tarpeisiin. Perinteisesti Vuorenmaa on tunnettu kattavasta rullaketjujen ja maatalousketjujen varastovalikoimastaan.

Erikoisketjujen toimitukset tehdään tiiviissä yhteistyössä saksalaisen päämiehen Iwis:n kanssa. Vuorenmaa on Iwis Gold Dealer -kumppani, mikä tarkoittaa tehtaan laajaa tukea, joka on mahdollistanut asiakkaan tarpeiden mukaisten erikoisketjujen toimittamisen. Iwis-ketjujen maahantuojana Vuorenmaa toimii linkkinä asiakkaan ja toimittajan suuntaan.

”Olemme yhdessä pystyneet löytämään ratkaisuja, joilla voidaan palvella asiakkaita haastavimpien ketjujen osalta”, sanoo tuoteryhmäpäällikkö Jan Parkkinen Vuorenmaalta.

Elintarviketuotannossa erikoisketjuilla on suuri ja kriittinenkin rooli, ja ketjujen on kestettävä kovaa käyttöä haastavissa olosuhteissa. Olosuhteet asettavat vaatimuksia huoltovapauden ja materiaalien osalta, ketjujen on oltava kestäviä sekä kosteutta vastustavia.

”Elintarviketeollisuudessa haasteena on kosteus eikä voitelumahdollisuuksia yleensä ole. Samaan aikaan ketjut ovat kriittinen osa linjastoa, kun tuotanto pyörii koko ajan. Jos linjasto pysähtyy, ne ovat kalliita stoppeja ja siksi on tärkeää, että varaosia saa helposti ja nopeasti”, Parkkinen kuvailee.

 

Paikallisuus takaa nopeat toimitukset

Asiakkaalle yksilöllisesti suunnitellut erikoisketjut voidaan liittää varastointipalveluun, jolloin Vuorenmaa varastoi ketjuja asiakkaalle sovitusti.

”Elintarviketeollisuus tarvitsee paikallisia kumppaneita, jotta tuotannon jatkuvuus voidaan taata parhaalla mahdollisella tavalla. Meille taas on tärkeää, että pystymme palvelemaan asiakkaitamme nopeasti”, Parkkinen kertoo.

Vuorenmaan omat toimipisteet palvelevat asiakkaita kahdeksalla paikkakunnalla ja lisäksi käytössä on kattava palveluverkosto ympäri Suomen.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä niin kerron mielelläni lisää:

Jan Parkkinen
Tuoteryhmäpäällikkö, ketjut, hihnat ja pneumatiikka

 

Lisää aiheesta
,

Ajankohtaista

Uutinen
29.8.2024
Vuorenmaa sai ISO 9001 ja ISO 14001 -sertifikaatit
Sähkömoottorit Uutinen
15.8.2024
WEG täydentämään sähkömoottoritarjontaa
Uutinen
1.8.2024
Sähkömoottorit ja vaihteet -tuoteryhmään uusi vetäjä

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat muutaman kerran vuodessa uusimmat kuulumiset tuoteryhmistä ja muista ajankohtaisista aiheista suoraan sähköpostiisi.