Vuorenmaalle on myönnetty Hiilijalanjälki laskettu -merkki

Keskuskauppakamari on myöntänyt Vuorenmaalle Hiilijalanjälki laskettu -merkin, joka osoittaa organisaation aloittaneen ilmastotyön kansainvälisen GHG-protokollan avulla.

Merkin saamiseksi yrityksen on laskettava hiilijalanjälki sekä omasta toiminnasta että ostoenergiapäästöistä. Yrityksen omaan toimintaan (scope 1) kuuluvat esimerkiksi omien kiinteistöjen ja ajoneuvojen päästöt ja ostoenergiaan (scope 2) muun muassa ostettu sähkö, höyry, lämmitys ja jäähdytys.

Kuvitus-Vuorenmaa-Hiilijalanjalki-merkki

Merkin saaminen liittyy Keskuskauppakamarin ilmasto-ohjelmaan, johon Vuorenmaa haki mukaan syksyllä 2023. Ilmasto-ohjelma käynnistyi vuoden 2024 alussa, jolloin alkoi myös päästöjen laskennat. Vuorenmaan laskennallinen hiilijalanjälki on tällä hetkellä 95,72 tCO₂e.

Yritys on vähentänyt päästöjä jo vuosia aikaisemmin siirtymällä käyttämään lähes kokonaan päästötöntä sähköä. Tällä hetkellä suurin osa Vuorenmaan käyttämästä sähköstä on uusiutuvista energialähteistä, mikä on pienentänyt hiilijalanjälkeä jopa puolella.

”Teimme samalla laskelmat siitä, paljonko päästöt olisivat ns. normaalilla sähköllä. Laskelmat osoittivat, että siirtyminen päästöttömään sähköön on puolittanut hiilijalanjäljen, eli vaikutus on ollut merkittävä”, kertoo Vuorenmaan hankintajohtaja Pekka Hangasluoma. ”Toki aina löytyy myös kohtia, joissa voimme vielä parantaa toimintaamme. Esimerkiksi sähkökulutusta kiinteistöissä voidaan pienentää erilaisilla energiaratkaisuilla”, hän jatkaa.

 

Laajempi ilmastotyö aloitettu

Hiilijalanjälki laskettu -merkki on Vuorenmaalle vasta lähtölaukaus suuremmalle ilmastotyölle, joka yrityksessä on aloitettu. Hiilijalanjälki-merkki asettaa lähtötason jatkotoimenpiteille ja tavoitteiden asettamiseksi.

”Merkin saaminen on todella hieno asia ja se osoittaa, että olemme konkreettisesti laskeneet oman hiilijalanjälkemme. Saimme samalla arvokasta tietoa siitä, mistä hiilijalanjälki meillä koostuu ja miten sitä voidaan edelleen pienentää. Tästä eteenpäin lähdemme syvemmin tutkimaan asiaa ja asettamaan tavoitteita tulevien vuosien hiilijalanjäljen pienentämiseksi, Hangasluoma kuvailee.

Vuorenmaa etenee vastuullisuustavoitteissaan askel kerrallaan. Seuraavassa vaiheessa yritys jatkaa hiilijalanjäljen laskentaa scope 3:n osalta, mikä kattaa myös kaikki epäsuorat päästöt ja tuotteet elinkaaren alusta loppuun asti. Vastuullisuus ja ilmasto-ohjelma tuodaan jatkossa mukaan myös Vuorenmaan strategiatyöhön.

”Nämä toimenpiteet viestivät totta kai asiakkaille, yhteistyökumppaneille sekä henkilöstöllemme yrityksen arvoista ja tavoitteista. Hienoa, että olemme saavuttaneet nyt ensimmäisen stepin”, sanoo Hangasluoma.

Lue myös:

Vuorenmaa on mukana Keskuskauppakamarin Ilmasto-ohjelmassa

Lue lisää Keskuskauppakamarin Hiilijalanjälki laskettu -merkistä

Lisää aiheesta

Ajankohtaista

Uutinen
13.6.2024
Vuorenmaalle on myönnetty Hiilijalanjälki laskettu -merkki
Uutinen
30.5.2024
Pohjoinen Teollisuus -tapahtuma tarjosi onnistuneet messupäivät
Lehdistötiedote
20.5.2024
Schaefflerin elinkaariratkaisut esillä Vuorenmaan osastolla

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat muutaman kerran vuodessa uusimmat kuulumiset tuoteryhmistä ja muista ajankohtaisista aiheista suoraan sähköpostiisi.