Tarinamme

Luottamus, hyvä palvelu ja pitkäjänteinen toiminta ovat säilyneet perheyrityksemme ytimessä vuodesta 1946. Kannattava kumppanuus koostuu palvelusta, asiakkaidemme tarpeen mukaan elävästä laajasta varastosta sekä kyvystämme toimittaa aina sopivin ja hyödyllisin tuote.

Vuorenmaan historia

Vuorenmaa Yhtiöiden tarina alkoi Lapualla vuonna 1946, kun Paavo Vuorenmaa aloitti sodan jälkeisessä Suomessa romuttamotoiminnan. Suomi oli tuolloin maatalousvaltainen yhteiskunta ja vuosituhannen puolivälissä elettiin pula-aikaa. Kulutuksen kasvu, kaupungistuminen sekä suursodan jälkeinen liikenne- ja maatalouskaluston vanhentuneisuus ja jälkeenjääneisyys aiheuttivat korjausvelkaa, jossa varaosista oli huutava pula. Alkuun Vuorenmaan hajottamolla purettiin muun muassa panssarivaunuja varaosiksi lähinnä maatalouden tarpeisiin ja liikeideamme pohjautui vanhan ja käytetyn tavaran kauppaan.
 
Tuoteryhmämme laajenivat pikkuhiljaa; laakerit tulivat valikoimaan 1950-luvulla ja kiilahihnat, hihnapyörät ja tiivisteet 1960-luvulla.
 
Vastuu yrityksen johdosta siirtyi Paavon pojalle, Timo Vuorenmaalle, vuonna 1977.  Suomessa elettiin voimakasta nousukautta 1980-luvulla, kansantalous kasvoi ja Lapualta käsin haisteltiin bisnesrakoja muualla Suomessa. 1980-luvun taitteessa aloitettiin oma maahantuonti ja muutettiin Lapualla uusiin tiloihin. Timo ymmärsi, että teknisessä tukkukaupassa vahvuus on kattava varasto, nopeat toimitukset sekä asiantunteva palvelu. Käytetyn tavaran painoarvo liiketoiminnassa väheni ja Timon johdolla yritystoiminta kasvoi teollisuutta palvelevaksi täyden palvelun taloksi.
 vuorenmaa-miehet-toimistossa-mustavalko
 
Kuvassa: Herroja Vuorenmaan konttorilla 1970-luvulla. Paavo Vuorenmaa toisena ja Timo Vuorenmaa kolmantena vasemmalta.
1990-luvulle tultaessa Suomea kuritti historiallisesti pahin talouskriisi, mutta Vuorenmaa Yhtiöt ui vastavirtaan ja onnistui siinä. Toiminta laajeni uusilla toimipisteillä Vaasassa, Tampereella ja Jyväskylässä. Timo muistetaan vuorenmaalaisten keskuudessa omistautuneena ja jämptinä yrittäjänä, joka piti kaikki yrityksen langat käsissään.
 
Vuonna 2006 perheyrityksen vetovastuu siirtyi kolmannelle polvelle; sisarukset Emilia ja Ville Vuorenmaa saivat yrityksen vetovastuun, kun heidän isänsä menehtyi. Kolmannen polven johdolla Vuorenmaan toiminta on kasvanut edelleen; liiketoiminnan kasvun lisäksi myös johtamisessa on luotettu leveämpiin harteisiin ja suunnitelmallisuuteen. Prosesseja ja toimintatapoja on modernisoitu ja päätöksentekoa hajautettu. Yritysostojen myötä kasvaneessa yrityksessä tehdään myös töitä erilaisten toimintatapojen yhtenäistämisen kanssa.
 vuorenmaa-mies-ja-nainen
 
Kuvassa: Ville ja Emilia Vuorenmaa
Yli 75-vuotiaassa perheyrityksessä eletään hyvää aikaa, ja yrityksellämme on hyvät mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä edelleen. Nojaamme vahvoihin juuriimme ja olemme niistä ylpeitä. Vuorenmaa Yhtiöt elää ajassa, kuten tähänkin saakka ja toiminnan kehittämisessä katsomme vahvasti eteenpäin.

 

Vuorenmaa on kannattava kumppani

Luottamus, hyvä palvelu ja pitkäjänteinen toiminta ovat säilyneet perheyrityksemme ytimessä vuodesta 1946. Kannattava kumppanuus koostuu palvelusta, asiakkaidemme tarpeen mukaan elävästä laajasta varastosta sekä kyvystämme toimittaa aina sopivin ja hyödyllisin tuote. Asiakkaamme voivat pienentää oman varastonsa arvoa ja tehostaa toimintaansa ilman tuotantoseisokkeja.
 
Alan parhaat merkit ja osaava henkilökunta takaavat laadukkaan palvelun ja onnistuneen lopputuloksen. Laakereiden, voimansiirron ja muiden teknisten tuotteiden oma maahantuonti varmistaa asiakkaidemme kilpailukyvyn ja toimintavarmuuden.
 
Tervetuloa asiakkaaksemme, etsimme sinulle aina kannattavimman ratkaisun!

Vuorenmaan arvot

Vuorenmaa Yhtiöt on kehittyvä perheyritys, joka on edelleen ennakkoluuloton alansa toimija ja työntekijöitään arvostava perheyritys. Haluamme kuitenkin kehittyä aina paremmaksi! Suhtaudumme työhömme sitoutuneesti, kehitämme jatkuvasti palvelujärjestelmiämme ja koulutamme edelleen jo asiantuntevaa henkilöstöämme.

Kannattava kumppanuus

Me Vuorenmaalla kuuntelemme aina asiakkaamme tarpeita, vastaamme niihin asiantuntevasti ja tarjoamme parhaan mahdollisen ratkaisun.

Toimitusvarmuus

Vuorenmaan toimitusvarmuus perustuu pitkän historian aikana saavutettuun ammattitaitoon, laajaan varastoon sekä nopeaan ja joustavaan tilausten käsittelyyn.

Osaavat ihmiset

Vuorenmaan osaava ja ammattitaitoinen henkilöstö on menestyksemme perusta. Perehdytämme ja koulutamme henkilöstömme ja varmistamme, että heidän osaamisensa pysyy ajan tasalla.

Vuorenmaa Yhtiöt on 75-vuotias perheyritys

Perheyrityksemme mittariin on tullut kunnioitettavat 75 vuotta.  Merkkipaalu se on eittämättä ja hetki, jolloin haluamme vilkaista peräpeiliin, muistella menneitä ja tutkiskella miten tähän on tultu. Vaikka katseemme on vahvasti tulevassa, emme olisi tässä ilman eilistä.

Tutustu yrityksen toimintaan

vuorenmaa-logo-sin

Ota yhteyttä

Vuorenmaan tekninen asiakaspalvelu ja myynti palvelevat asiakkaita ympäri Suomen.