Tiivisteet asiakkaan mittojen mukaan

Valmistamme mittatilaustiivisteet asiakkaan mittojen mukaan. Tiivistesorvilla kumi- ja muovitiivisteet valmistuvat pikaiseenkin tarpeeseen.

Standarditiivisteet

Akselitiivisteet

Akselitiivisteet eli säteisakselitiivisteet tunnetaan myös stefa-nimellä. Pyörivien akselien tiivisteitä käytetään tiivistämään pyöriviä koneenosia joko käyttöainetta (usein öljyä) tai sisä- ja/tai ulkopuolista epäpuhtautta vastaan. Useimmiten akselitiivisteitä käytetään mm. sähkömoottoreissa, pumpuissa ja raskaan teollisuuden koneissa. Oikeantyyppisen tiivisteen valinta riippuu käyttöparametreista, kuten käyttöaineesta, käyttölämpötilasta, kehänopeudesta, paineesta ja ympäristöolosuhteista ilmapuolella.

Hydrauliikkatiivisteet

Hydrauliikkatiivisteitä käytetään yhdistelminä hydraulisylintereissä. Sylinterivarren tiiviste estää nesteen vuotamista sylinteristä, kun taas sylinterimännän tiiviste estää nestettä virtaamasta männän ohi. Tämä mahdollistaa paineen muodostumisen männän toiselle puolelle, jolloin saadaan aikaan isku- tai paluuliike. Ohjainrenkaat ohjaavat mäntää ja männän vartta, ja estävät metalli-metalli -kontaktin. Pyyhkijät estävät ulkopuolisten aineiden pääsyn sylinteriin.
 

O-renkaat

O-rengas tai O-rengastiiviste on mekaaninen tiiviste, jota käytetään yleensä kiinteänä, esimerkiksi putkien laippaliitoksissa, mutta sitä voidaan käyttää myös pyörivissä tai liukuvissa tiivistepinnoissa. O-rengas sijoitetaan mitoitukseltaan o-renkaan kokoa vastaavaan suunniteltuun o-rengasuraan, jossa siihen kohdistuu tiivistymisen kannalta oikea puristusvoima.
 

V-renkaat

V-rengas tai V-rengastiiviste on kumista valmistettu tiiviste pyöriville akseleille ja laakereille. V-rengas asennetaan suoraan akselille tiivistävän huulen liukuessa pitkin vastinpintaa, esim. akseliholkkia, laippaa tai laakerin ulkokehää. V-renkaalla on pieni kitkakerroin ja sitä käytetään pölyn, paineveden, öljyn ja rasvan tiivistämiseen.

Varmistinrenkaat

Varmistinrengas tunnetaan myös nimellä lukkorengas. Lukkorenkaita käytetään uralukitukseen ja esimerkiksi pitämään laakeri paikallaan akselissa tai laakeripesässä. Varmistinrenkaita on sekä ulkorenkaita että sisäpuolisia lukkorenkaita. Lukkorenkaan mitta määräytyy akselin ulkomitan mukaan.
 
 
 

tuotteemme

Ota yhteyttä myyntiin

Lue uusimmat artikkelimme