Hihnat ja hihnapyörät

Vuorenmaalla on Suomen suurin hihnavarasto, yli 5000 nimikettä Maahantuomme ja varastoimme laadukkaita ja kestäviä hihnoja ja lisävarusteita mm. Optibeltiltä eri käyttökohteisiin.

Kiilahihna_Optibelt_RED-POWER_WBG
Hammashihnat
Hammashihna eli jakohihna on hihna, joka toimii ketjuperiaatteella. Sen avulla voidaan tahdistaa akselit pyörimään halutussa tahdissa. Hammashihnat soveltuvat ns. puhtaisiin koneisiin kuten autoihin. Hammashihnat on valmistettu kumista tai muovista ja niitä on saatavilla myös metritavarana sekä erikoispäällystein, kuten kevlar-kuiduilla vahvistettuna. Vuorenmaan valikoimissa myös erikoisrakenteiset hammashihnat: Optibelt Omega HP, Optibelt Omega HL ja Optibelt Delta Chain Carbon.
Moniurahihna-Optibelt-web
Moniurahihnat
Moniurahihnat eli apulaitehihnat ovat pitkäikäisiä, tehokkaita ja äänettömiä tehon siirtäjiä. Moniurahihna käyttää autossa mm. ohjaustehostinta, auton laturia ja ilmastointia. Yleisesti moniurahihnoja käytetään mm. autoteollisuudessa sekä kodinkoneissa.
IG maataloushihnat23
Puimurin hihnat

Vuorenmaalta löytyy hihnat New Holland, Sampo, Claas, John Deere, Massey Ferguson sekä Volvo merkkisiin leikkuupuimureihin. Laajasta varastostamme löytyy hihnat myös vanhempiin puimurimalleihin.

Asiantuntevat myyjämme auttavat oikean hihnan valinnassa. Löydämme alkuperäistä hihnaa vastaavan varaosahihnan joko varaosanumerolla, puimurin hihnakaavioita tutkimalla tai mittaamalla vanhan katkenneen hihnan.

Variaattorihihna-2-web-optibelt
Variaattorihihnat
Variaattori on automaattinen voimansiirtojärjestelmä. Hihnavariaattorin toiminta perustuu kartiomaisiin hihnapyöriin, sekä niitä yhdistävään voimansiirtohihnaan eli variaattorihihnaan. Variaattorihihnoja käytetään yleisesti mm. leikkuupuimureissa, moottorikelkoissa ja mönkijöissä. Varastoimme erikoisvahvistettuja variaattorihihnoja teollisuus- ja maatalouskäyttöön.
Hihnat-vko 23-Optibelt-GreenGarden-valkoinen
Puutarhakonehihnat

Laajasta varastostamme alkuperäislaatuiset erikoisrakenteiset hihnat mm. ruohonleikkureihin ja pienkoneisiin. Vuosikymmenten yhteistyö hihnatoimittaja Optibeltin kanssa takaa myyjiemme ammattitaidon oikeiden hihnojen valinnassa.

Meiltä saatavilla puutarhakäyttöön tarkoitettu Optibeltin Green Garden-sarja, jonka erikoisvahvistetut kiilahihnat soveltuvat ruohonleikkureihin ja muihin puutarhan pienkoneisiin.

Optibelt-RED-POWER-web
Kiilahihnat

Kiilahihnat ovat tehonsiirtoon käytettäviä hihnalenkkejä. Tehonsiirtoon tarvitaan kitkavoimaa, joka syntyy, kun hihnan kyljet puristuvat hihnapyörää vasten. Kiilahihnoja käytetään yleisesti teollisuudessa, erilaisessa koneissa ja autoissa. Varastoimme myös Red Power ja Blue Power erikoisvahvistettuja kiilahihnoja, jotka soveltuvat mm. murska-ja sahateollisuuskäyttöön.

Hihnapyora_Optibelt_KS_WBG
Kiilahihnapyörät
Kiilahihnapyöriä käytetään kiilahihnojen kanssa voiman ja vääntömomentin siirtämiseen. Kiilahihnapyörät soveltuvat erityisesti kapeille ja klassisille kiilahihnoille. Kiilahihnapyöriä käytetään teollisuudessa mm. kivenmurskauskoneissa ja sahateollisuudessa. Kiilahihnapyöriä on sekä esiporatuilla keskiöillä että kartioholkkikiinnityksin ja valikoimassamme on kiilahihnapyöriä yksirivisistä jopa 12 rivisiin.
Kartioholkki_Optibelt_taper-buschen2
Taper Lock -kartioholkit
Valurautainen kartiomainen puristusholkki, jossa on valmis akselireikä kiilauralla. Kiilaurat ovat standardin DIN6885 mukaisia. Kartioholkkeja käytetään yleisesti kiilahihnapyörien, ketjupyörien sekä akselikytkimien liitoksissa, ja ne ovat kätevin ja kustannustehokkain tapa kiinnittää komponentteja akseliin.
Lattahihna-web-600 x 600 px
Lattahihnat
Lattahihnoja eli tehonsiirtohihnoja käytetään tehonsiirtoon mm. teollisuuden hihnakuljettimissa ja koneiden voimansiirrossa. Lattahihna kiristetään hihnapyörille ja vetovoima syntyy kitkapinnan puristusvoimasta. Lattahihnat soveltuvat kovaan voimansiirtoon ja niitä käytetään yleisesti mm. maatalouskoneissa sekä kivenmurskaimissa.
Erikoispituiset-hihnat_WBG
Erikoispituiset ja -leveät hihnat
Meiltä myös erikoispituiset hihnat metritavarasta asiakkaan tarpeen mukaan. Metritavarasta on saatavilla pyöröhihnat, kiilahihnat sekä hammashihnat. Hammashihnat leikataan sopivaan leveyteen asiakkaan mittojen mukaan.
Hammashihnapyora2
Hammashihnapyörät

Hammashihnapyöriä käytetään tehonsiirtoon hammashihnojen kanssa ja ne voidaan toimittaa joko esiporatuilla naparakenteilla tai kartioholkkiliitännällä. Hammashihnapyöriä on saatavilla erilaisilla hammasjaoilla sekä millimetrisinä että tuumaisina. Hammashihnapyörät on valmistettu valuraudasta, teräksestä tai alumiinista.

Ota yhteyttä asiantuntijaamme

Jan Parkkinen
Tuoteryhmäpäällikkö, ketjut, hihnat ja pneumatiikka
040 660 7875
Arto Paavola
Tekninen myynti, hihnat
040 180 1551
Pasi Laitila
Tekninen myynti, maataloushihnat ja -ketjut
040 534 3807
Aki Korpitie
Tekninen myynti, maataloushihnat ja -ketjut
040 507 0935
Sami Tick
Tekninen myynti, maataloushihnat ja -ketjut
040 673 6011
Juha Hurme
Tekninen myynti, maataloushihnat ja -ketjut
0400 719 742