Hihnat

Vuorenmaalla on Suomen suurin hihnavarasto, yli 5000 nimikettä. Maahantuomme ja varastoimme laadukkaita ja kestäviä hihnoja ja lisävarusteita mm. Optibeltiltä eri käyttökohteisiin.

Hammashihnat
Hammashihna eli jakohihna on hihna, joka toimii ketjuperiaatteella. Sen avulla voidaan tahdistaa akselit pyörimään halutussa tahdissa. Hammashihnat soveltuvat ns. puhtaisiin koneisiin kuten autoihin. Hammashihnat on valmistettu kumista tai muovista ja niitä on saatavilla myös metritavarana sekä erikoispäällystein, kuten kevlar-kuiduilla vahvistettuna. Vuorenmaan valikoimissa myös erikoisrakenteiset hammashihnat: Optibelt Omega HP, Optibelt Omega HL ja Optibelt Delta Chain Carbon.
Moniurahihnat
Moniurahihnat eli apulaitehihnat ovat pitkäikäisiä, tehokkaita ja äänettömiä tehon siirtäjiä. Moniurahihna käyttää autossa mm. ohjaustehostinta, auton laturia ja ilmastointia. Yleisesti moniurahihnoja käytetään mm. autoteollisuudessa sekä kodinkoneissa.
Puimurin hihnat

Vuorenmaalta löytyy hihnat New Holland, Sampo, Claas, John Deere, Massey Ferguson sekä Volvo merkkisiin leikkuupuimureihin. Laajasta varastostamme löytyy hihnat myös vanhempiin puimurimalleihin.

Asiantuntevat myyjämme auttavat oikean hihnan valinnassa. Löydämme alkuperäistä hihnaa vastaavan varaosahihnan joko varaosanumerolla, puimurin hihnakaavioita tutkimalla tai mittaamalla vanhan katkenneen hihnan.

Variaattorihihnat
Variaattori on automaattinen voimansiirtojärjestelmä. Hihnavariaattorin toiminta perustuu kartiomaisiin hihnapyöriin, sekä niitä yhdistävään voimansiirtohihnaan eli variaattorihihnaan. Variaattorihihnoja käytetään yleisesti mm. leikkuupuimureissa, moottorikelkoissa ja mönkijöissä. Varastoimme erikoisvahvistettuja variaattorihihnoja teollisuus- ja maatalouskäyttöön.
Puutarhakonehihnat

Laajasta varastostamme alkuperäislaatuiset erikoisrakenteiset hihnat mm. ruohonleikkureihin ja pienkoneisiin. Vuosikymmenten yhteistyö hihnatoimittaja Optibeltin kanssa takaa myyjiemme ammattitaidon oikeiden hihnojen valinnassa.

Meiltä saatavilla puutarhakäyttöön tarkoitettu Optibeltin Green Garden-sarja, jonka erikoisvahvistetut kiilahihnat soveltuvat ruohonleikkureihin ja muihin puutarhan pienkoneisiin.

Kiilahihnat

Kiilahihnat ovat tehonsiirtoon käytettäviä hihnalenkkejä. Tehonsiirtoon tarvitaan kitkavoimaa, joka syntyy, kun hihnan kyljet puristuvat hihnapyörää vasten. Kiilahihnoja käytetään yleisesti teollisuudessa, erilaisessa koneissa ja autoissa. Varastoimme myös Red Power ja Blue Power erikoisvahvistettuja kiilahihnoja, jotka soveltuvat mm. murska-ja sahateollisuuskäyttöön.

Lattahihnat
Lattahihnoja eli tehonsiirtohihnoja käytetään tehonsiirtoon mm. teollisuuden hihnakuljettimissa ja koneiden voimansiirrossa. Lattahihna kiristetään hihnapyörille ja vetovoima syntyy kitkapinnan puristusvoimasta. Lattahihnat soveltuvat kovaan voimansiirtoon ja niitä käytetään yleisesti mm. maatalouskoneissa sekä kivenmurskaimissa.
Erikoispituiset ja -leveät hihnat
Meiltä myös erikoispituiset hihnat metritavarasta asiakkaan tarpeen mukaan. Metritavarasta on saatavilla pyöröhihnat, kiilahihnat sekä hammashihnat. Hammashihnat leikataan sopivaan leveyteen asiakkaan mittojen mukaan.

Ota yhteyttä asiantuntijaamme

Jan Parkkinen
Tuoteryhmäpäällikkö, ketjut, hihnat ja pneumatiikka
Arto Paavola
Tekninen myynti, hihnat
Pasi Laitila
Tekninen myynti, maataloushihnat ja -ketjut
Aki Korpitie
Tekninen myynti, maataloushihnat ja -ketjut
Sami Tick
Tekninen myynti, maataloushihnat ja -ketjut
Juha Hurme
Tekninen myynti, maataloushihnat ja -ketjut