optibelt
Vuorenmaalla on Suomen suurin hihnavarasto, yli 5000 nimikettäMaahantuomme ja varastoimme laadukkaita ja kestäviä hihnoja ja lisävarusteita mm. Optibeltiltä eri käyttökohteisiin.

Puimurin hihnat

Vuorenmaalta löytyy hihnat New Holland, Sampo, Claas, John Deere, Massey Ferguson sekä Volvo merkkisiin leikkuupuimureihin. Laajasta varastostamme löytyy hihnat myös vanhempiin puimurimalleihin.

Asiantuntevat myyjämme auttavat oikean hihnan valinnassa. Löydämme alkuperäistä hihnaa vastaavan varaosahihnan joko varaosanumerolla, puimurin hihnakaavioita tutkimalla tai mittaamalla vanhan katkenneen hihnan. 

Maatalouskonehihnat

Laajasta varastostamme alkuperäislaatuiset erikoisrakenteiset hihnat vaativaan käyttöön mm. puimureihin ja kylvökoneisiin. Vuosikymmenten yhteistyö hihnatoimittaja Optibeltin kanssa takaa myyjiemme ammattitaidon oikeiden hihnojen valinnassa.  

Meiltä lisäksi puutarhakäyttöön tarkoitettu Optibeltin Green Garden-sarja, jonka erikoisvahvistetut kiilahihnat soveltuvat ruohonleikkureihin ja muihin puutarhan pienkoneisiin.  

Kiilahihnat

Kiilahihnat ovat tehonsiirtoon käytettäviä hihnalenkkejä. Tehonsiirtoon tarvitaan kitkavoimaa, joka syntyy, kun hihnan kyljet puristuvat hihnapyörää vasten. Kiilahihnoja käytetään yleisesti teollisuudessa, erilaisessa koneissa ja autoissa. Varastoimme myös Red Power ja Blue Power erikoisvahvistettuja kiilahihnoja, jotka soveltuvat mm. murska- ja sahateollisuuskäyttöön. 

Variaattorihihnat

Variaattori on automaattinen voimansiirtojärjestelmä. Hihnavariaattorin toiminta perustuu kartiomaisiin hihnapyöriin, sekä niitä yhdistävään voimansiirtohihnaan eli variaattorihihnaanVariaattorihihnoja käytetään yleisesti mm. leikkuupuimureissa, moottorikelkoissa ja mönkijöissä. Varastoimme erikoisvahvistettuja variaattorihihnoja teollisuus- ja maatalouskäyttöön.

kiilahihnapyörä

Kiilahihnapyörät

Kiilahihnapyöriä käytetään kiilahihnojen kanssa voiman ja vääntömomentin siirtämiseen. Kiilahihnapyörät soveltuvat erityisesti kapeille ja klassisille kiilahihnoille. Kiilahihnapyöriä käytetään teollisuudessa mm. kivenmurskauskoneissa ja sahateollisuudessa. Kiilahihnapyöriä on sekä esiporatuilla keskiöillä että kartioholkkikiinnityksija valikoimassamme on kiilahihnapyöriä yksirivisistä jopa 12 rivisiin. 

kartioholkki

Kartioholkit

Kartioholkkeja käytetään yleisesti kiilahihnapyörien, ketjupyörien sekä akselikytkimien liitoksissa.

Hammashihnat

Hammashihna eli jakohihna on hihna, joka toimii ketjuperiaatteella. Sen avulla voidaan tahdistaa akselit pyörimään halutussa tahdissa. Hammashihnat soveltuvat ns. puhtaisiin koneisiin kuten autoihin. Hammashihnat on valmistettu kumista tai muovista ja niitä on saatavilla myös metritavarana sekä erikoispäällystein, kuten kevlar-kuiduilla vahvistettuna. Vuorenmaan valikoimissa myös erikoisrakenteiset hammashihnat: Optibelt Omega HP, Optibelt Omega HL ja Optibelt Delta Chain Carbon.  

Moniurahihnat

Moniurahihnat eli apulaitehihnat ovat pitkäikäisiä, tehokkaita ja äänettömiä tehon siirtäjiä. Moniurahihna käyttää autossa mm. ohjaustehostinta, auton laturia ja ilmastointia. Yleisesti moniurahihnoja käytetään mm. autoteollisuudessa sekä kodinkoneissa. 

Lattahihnat

Lattahihnoja eli tehonsiirtohihnoja käytetään tehonsiirtoon mm. teollisuuden hihnakuljettimissa ja koneiden voimansiirrossa. Lattahihna kiristetään hihnapyörille ja vetovoima syntyy kitkapinnan puristusvoimasta. Lattahihnat soveltuvat kovaan voimansiirtoon ja niitä käytetään yleisesti mm. maatalouskoneissa sekä kivenmurskaimissa.

Metritavarahihnat

Valmistamme erikoispituiset hihnat metritavarasta asiakkaan tarpeen mukaan. Metritavarasta on saatavilla pyöröhihnat, kiilahihnat sekä hammashihnat. 

Hammashihnapyörät

Hammashihnapyöriä käytetään tehonsiirtoon hammashihnojen kanssa ja ne voidaan toimittaa joko esiporatuilla naparakenteilla tai kartioholkkiliitännällä. Hammashihnapyöriä on saatavilla erilaisilla hammasjaoilla sekä millimetrisinä että tuumaisina. Hammashihnapyörät on valmistettu valuraudasta, teräksestä tai alumiinista.

Lue blogistamme vinkit hihnojen kunnossapitoon ja hankintaan

tuotteemme

Ota yhteyttä myyntiin

Lue uusimmat artikkelimme