Artikkelit

Alihankinta 2024 keräsi teollisuuden ammattilaiset ajankohtaisten asioiden äärelle

Kirjoittanut Vuorenmaa Yhtiöt | Oct 8, 2024 7:23:11 AM

Teollisuusyritysten, asiantuntijoiden ja päättäjien vuotuinen suurtapahtuma Alihankinta-messut järjestettiin Tampereella jälleen lokakuun alussa. Jo vuodesta 1988 asti järjestetty, Pohjoismaiden suurimmaksi kasvanut teollisuustapahtuma houkuttelee paikalle vuosittain yli tuhat näytteilleasettajaa ja noin 20 000 messukävijää. Vuorenmaan osastolla puhuttivat erityisesti WEG-sähkömoottorit ja sopimusvalmistuksen monet mahdollisuudet.

Tuote-esittelyjä, tekoälyä ja kuulumistenvaihtoa

Alihankinta-messujen parhaisiin anteihin kuuluu sen kattavuus: tapahtuma tarjoaa näkymän niin metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuuteen, teollisuuden ICT-ratkaisuihin kuin myös näiden alojen suunnitteluun ja konsultointiin. Vuonna 2024 Alihankinnan teemana oli tekoälyllä tuottavuutta.

Vuorenmaan osastolla tavattavissa oli tänä vuonna peräti 15 asiantuntijaa. Heihin lukeutuivat mm. toimitusjohtaja Emilia Vuorenmaa, myyntijohtaja Ville Orrenmaa sekä markkinointi- ja viestintäpäällikkö Katri Kukkanen. Koko kolmikko kehui yleistä messutunnelmaa hyväksi ja innostuneeksi.

"Messuilla oli mukavan positiivista virettä ilmassa. Vaikka talous ja markkinatilanne ovatkin tällä hetkellä vaisut, tapahtumassa oli hyvä, positiivinen noste. Monet valmistautuvat nyt hiljalleen uuteen kasvuun", toteaa Emilia Vuorenmaa, joka osallistui Alihankinta-messuille jo 17:ttä kertaa.

Myös Orrenmaa totesi tunnelman hyväksi, vaikka taloussuhdanne onkin monelle yritykselle haastava. Reppuun jäi useita uusia kontakteja ja tarjouspyyntöjä.

"Siitä ei pääse mihinkään, että monen asiakkaan on tällä hetkellä vaikea ennustaa tulevaisuutta. Uskoa kuitenkin riittää, että tilanne kääntyy ylöspäin ja edessä on varovainen käänne parempaan. Messutunnelma oli mukavan innostunutta ja eteenpäin katsovaa, mieleen jäivät erityisesti positiivismerkkiset asiakaskohtaamiset", Orrenmaa kertoo.

Valokeilassa WEG sähkömoottorit

Vuorenmaan osastolla erityistä kiinnostusta herättivät yhteisosastolla ensimmäistä kertaa esittelyssä olleet WEG-sähkömoottorit. Kävijöiden nähtävillä olivat mm. W23 Sync+ -moottorit, W22 IE4 -moottorisarja, WG20-vaihdemoottorit sekä CFW-taajuusmuuttajat.

Uusinta teknologiaa hyödyntäviä WEG-moottoreita messuvieraille esitteli muun muassa WEG Scandinavia Ab:n Business Development Manager Mika Kuiri.

"Alihankinta on minusta Suomen paras messutapahtuma, jossa asiakkaille voi tuoda tuotetietoa käytännöllisesti ja maanläheisesti. Osastolla kävi sekä nykyisiä että uusia asiakkaita, ilahduttavan paljon muun muassa kunnossapidon henkilöstöä. Vaikka olemme kansainvälisesti iso toimija, tänä vuonna kenties jo maailman suurin, tunnettuutta on vielä tarpeen lisätä Suomen markkinoilla", Kuiri toteaa.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Marco Aurélio Correa ja Mika Kuiri WEG:ltä sekä moottoriasiantuntemuksesta Vuorenmaalla vastaavat Tuukka Tikkala ja Pekka Lounatvuori.

WEGin parhaaksi myyntivaltiksi Kuiri näkee tuoteportfolion laajuuden: valmistaja tarjoaa markkinoiden ainoana toimijana koko ketjun taajuusmuuttajista moottoreihin ja vaihteisiin.

"Suurin kohderyhmä WEG-sähkömoottoreille löytyy meillä laitevalmistajista, jotka etsivät kustannustehokasta vaihtoehtoa haluamatta kuitenkaan tinkiä laadusta ja ominaisuuksista", Orrenmaa toteaa.

Sopimusvalmistus on monelle jo tuttua – toisille tulee edelleen ilahduttavana uutisena

Toinen Vuorenmaan osastolla esitelty ja kävijöitä puhuttanut palvelu oli sopimusvalmistus. Osa asiakkaista hyödyntää palvelua jo nyt, mutta osalle se tulee edelleen uutisena.

"Sopimusvalmistus on ollut meillä Alihankinta-messuilla oikeastaan kestoteema, koska siinähän ollaan alihankinnan ytimessä. Haluamme kuitenkin lisätä palvelun tunnettuutta entisestään niin uusille kuin nykyisillekin asiakkaillemme", kertoo markkinointi- ja viestintäpäällikkö Katri Kukkanen.

Myyntijohtaja Orrenmaa toteaa sopimusvalmistuksella olevan myös erittäin selkeä kohderyhmä.

"Kone- ja laitevalmistajat arvostavat globaalia hankintakanavaa, jossa kaikesta on huolehdittu heidän puolestaan. He selvästi ilahtuvat kuullessaan, että tarjoamme myös tällaista palvelua. Osalle asiakkaista palvelumme poistaa tarpeen valmistaa osia itse, toisille ratkaiseva tekijä on aiempaa parempi kustannustehokkuus", Orrenmaa tiivistää.

Nähdään ensi vuonna!

Alihankinta-messut ovat olleet jo pitkään yksi teollisuuden alan vuoden kohokohdista. Siksi Vuorenmaan kalenteriin on merkitty jo ensi vuoden tapahtumakin.

Ensi vuonna Alihankinta järjestetään 30.9.-2.10.2025 teemalla 'Kilpailukykyä kestävästi', tuttuun tapaan Tampereen Messukeskuksessa – nähdään siellä!

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet ajankohtaiset kuulumiset vuoden mittaan.