Vuorenmaa palvelee Turussa yrittäjäasenteella

Toukokuun lopussa 2019 Vuorenmaan Turun myymälä täyttää yhden vuoden. Neljännesvuosisadan toimineesta Turun Teollisuustukku Oy:stä tuli vuosi sitten osa Vuorenmaata ja yrittäjäpariskunta Hanna ja Juha Aanila siirtyi Vuorenmaan palvelukseen. Tuttujen sähkömoottoreiden ja vaihteiden lisäksi valikoima täydentyi mm. laakereilla, hihnoilla ja ketjuilla.

Muutoksen myötä Turun toimipisteen toiminnassa moni asia on muuttunut: uusien tuotteiden lisäksi on tullut uusi järjestelmä, työkavereita ja uusi toimintatapa.

– Vanha asiakaskuntamme on ottanut muutoksen tosi hyvin vastaan, Hanna Aanila kertoo. – Tärkeää on, että puhelimeen vastaa tuttu henkilö, jonka asiantuntemukseen voi luottaa. Laajempi tuotevalikoima tietysti kiinnostaa aina. Nimi Vuorenmaa alkaa vähitellen tulla tutuksi täällä Turun suunnalla.

Hanna Aanila on taustaltaan venäjänkaupan asiantuntija. Hän on uransa aikana valmentanut lukuisia kansainvälisen kaupan ammattilaisia työllistymään ja yrityksiä kansainvälistymään. Vahva kielitaito hyödyttää myös nykyisissä tehtävissä.

– Saksalaisten yhteistyökumppanien kanssa hoidan asiat saksaksi, ja kaikenlaiset lisätiedot ja -selvitykset onnistuvat nopeasti.

Aanila on viihtynyt mainiosti uudessa roolissaan.

– Yrittäjän mielenlaatu ei katoa, vaikka yrityksestä luopuukin. Edelleen tulee välillä tarkistettua sähköpostit iltaisin ja hetkittäin vieläkin tuntuu, että on vastuussa aivan kaikesta, Aanila toteaa. – Erona aiempaan on kuitenkin se, että ympärillämme on suuri joukko ammattitaitoisia ihmisiä, joilta saa tarvitessaan apua.

Yhteistyö sujuu mainiosti puolin ja toisin.

– Vaikea kuvitella, että voisi olla kivampia työkavereita kuin nyt Vuorenmaalla olemme saaneet, Aanila kiittelee. Mielellämme tuomme itsekin osaamisemme ja näkemyksemme koko yrityksen käyttöön.

Muiden muutosten lisäksi Turun myymälä muutti syksyllä uusiin toimitiloihin, joten tylsää päivää ei ole ollut.