Mitä kaikkea tänä vuonna saatiinkaan aikaan!

Uusi vuosi ja uusi vuosikymmen kurkkii jo muutaman tunnin päässä. Sitä ennen on hyvä vetää pakettiin Vuorenmaan vuosi 2019. Vuosi oli Vuorenmaalla määrätietoisen kasvun ja toiminnan vuosi. Positiivinen vire tekemisessä säilyi, vaikka yleinen talous- ja markkinatilanne on ollut epävakaa. Tässä muutamia merkittäviä tapahtuma vuoden varrelta.

Vuosi 2019 polkaistiin käyntiin Turun Teollisuustukun sulauttamisella Vuorenmaahan. Sulauttaminen oli suuri ponnistus kaikilta muutoksen toteuttamiseen osallistuneilta. Sulautumisen myötä Turun toimipisteen toiminnassa moni asia muuttui. Uusien tuotteiden lisäksi, käyttöön otettiin uusi järjestelmä ja uudet toimintatavat. Kahden henkilön työyhteisö sai ympärilleen suuren joukon uusia työystäviä – Vuorenmaalaisia.

Sekä Kokkolassa että Vaasassa muutimme uusiin toimitiloihin. Päätös muutosta syntyi harkiten. Kaikki osaavat kuvitella millainen urakka toimipisteen varaston muutto on, moni on sellaisessa ollutkin mukana. Uudet tilat vastaavat paremmin tarpeitamme ja mahdollistavat entuudestaan kattavan tuotevalikoiman laajentamisen. Ja esimerkiksi Vaasassa, muutto vilkkaalle kehittyvälle Kivihaan alueelle mahdollistaa lisäksi paremman tavoitettavuuden. Muiden ostosten lomassa, nyt on helppo piipahtaa myös Vuorenmaalla. Vaasassa avajaisten pitäminen menee ensi vuoden puolelle.

Jotta pystymme jatkossakin vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin, panostimme myyntihenkilöstöön rekrytoimalla kolme uutta myyjää. Vuorenmaa on tunnettu ammattitaitoisesta teknisestä osaamisestaan ja jotta näin olisi myös jatkossa, suunnittelimme teknisen myynnin ammattitutkinnon kokonaisuuden Vuorenmaan henkilöstölle. Samassa yhteydessä otimme tarjontaan mukaan lähiesimiestyön ammattitutkinnon, joka soveltuu mainiosti Vuorenmaalla tiiminvetotehtävissä toimiville. Ammattitaitoa on ylläpidetty ja kehitetty edellä mainitun lisäksi, muun muassa päämiesten toimesta toteutettujen tuotekoulutusten avulla.

Syyskuussa Vuorenmaa laajensi liiketoimintaansa ja osti Teollisuus Tasanto Oy:n osakekannan. Laajentumisen myötä Vuorenmaa kasvattaa markkinaosuuttaan Pohjois-Pohjanmaan talousalueella sekä lisää osaamista ja kilpailukykyä tiivisteliiketoiminnassa. Teollisuus Tasanto tullaan sulauttamaan Vuorenmaahan 1.3.2020. Yrityskauppojen myötä Vuorenmaan toimipisteitä löytyy 10 paikkakunnalta ja meitä Vuorenmaalaisiakin on jo yli 50!

Kiteytettynä vuoden voisi paketoida seuraavin sanoin: 2019 on sulautettu, ostettu, muutettu pariinkin otteeseen, rekrytty, kouluttauduttu ja ennen kaikkea tehty sitä mitä meillä parhaiten osataan eli tarjottu teknistä asiakaspalvelua ja ratkaisuja asiakkaillemme.

Kiitos, että olet kulkenut mukanamme vuonna 2019 ja oikein hyvää vuotta 2020!