LH-Osa palvelee nopeasti ja ammattitaidolla

Varaosa- ja konekaupan ammattilainen LH-Osa Oy työllistää kolmekymmentäviisi varaosakaupan osaajaa Iisalmessa, Kuopiossa ja Joensuussa. Lempinimellä Konemiehen Tavaratalo kulkeva yritys on tunnettu siitä, että asiakas saa tuotteen heti matkaansa.

– Meidän asiakkaamme arvostavat tuotteiden nopeaa saatavuutta, ja samoin me arvostamme sitä tukkuliikkeessä, kertoo LH-Osassa laakereista, tiivisteistä ja hydrauliikasta vastaava Arto Rissanen. – Samaan aikaan kun monet maahantuojat ajavat varastot alas, Vuorenmaalla on päinvastainen linja. Laaja varasto ja nopeat toimitukset ovat sellaista palvelua, joka auttaa meitä ja meidän asiakkaitamme.

Rissanen painottaa, että valikoiman tulee koostua laatutuotteista. – Esimerkiksi Optibeltin kiilahihnat ja Nachi-laakerit ovat aivan maailman kärkilaatua, ja LH-Osasta tulikin vuonna 2017 Nachin virallinen jälleenmyyjä. Meillä on hyllyssä Nachin perusvarasto, kaikki laakeriyksiköt ja peruslaakerit, ja yhteistyössä Vuorenmaan kanssa homma toimii.

Rissanen tuntee LH-Osan asiakkaat ja varaosamyynnin perinpohjaisesti – kokemusta molemmista on kertynyt lähes kolmekymmenen vuoden verran. LH-Osa palvelee pääosin paikallista teollisuutta sekä maa- ja metsätalouden asiakkaita. Muutama vuosi sitten yritys lisäsi valikoimiinsa myös auton varaosat ja tarvikkeet.

– Joskus on käynyt niin, että asiakas on tilannut kuuden euron tuotteen ja se on toimitettu perille satojen eurojen taksikyydillä. Mutta kun tällä vältetään kymmenien tuhansien hävikki tuotantolinjalla, asiakas on ollut todella tyytyväinen, että tuote löytyy hyllystä, Rissanen kuvailee varaosakaupan lainalaisuuksia.

Verkkokauppa muuttaa varaosakauppaa

LH-Osan verkkokauppa kiertokanki.com tuo varaosavalikoimat tilaajan ruudulle myös iltaisin ja viikonloppuisin. Rahtivapaa toimitus yli 200 euron tilauksista houkuttelee varsinkin kauempana asuvia hoitamaan hankinnat kätevästi nettikaupasta. Verkkokaupassa näkee tuotteiden saatavuuden heti, ja lähetys on perillä yleensä jo tilausta seuraavana päivänä.

– Nuoremmat isännät seikkailevat verkkokaupoissa ympäri maapalloa ja ovat hyvin hintatietoisia meillä asioidessaan, Rissanen valaisee globalisaation vaikutuksia kotimaiseen kaupankäyntiin. – Toisaalta meillä on vakiasiakkaat, jotka mielellään poikkeavat paikan päällä vaihtamassa samalla kuulumiset, heitä ei verkkokauppa kiinnosta.

Kokemus ja koulutus parantavat asiakaspalvelua

LH-Osa kuuluu Vuorenmaan palvelupisteverkostoon.

– Yhteistyömme Vuorenmaan kanssa on vain tiivistynyt vuosien aikana. Tuotevalikoima on kohdallaan, toimitukset nopeat ja henkilökemiat pelaavat hyvin, Rissanen listaa pitkäaikaisen yhteistyön etuja. – Kysynpä melkein mitä vaan, vastaus tulee yhteyshenkilöiltämme kuin apteekin hyllyltä.

– Tämä on ammatti, jota ei opi hallitsemaan hetkessä, Rissanen toteaa. – Tuotteiden oppiminen vie vuosia, mutta aina on yhtä antoisaa, kun saa auttaa asiakasta.

LH-Osaan pääsen tutustumaan tästä